jak funguje bioklimatická neboli lamelová pergola?

 


Bioklimatická pergola
 OPERA , VISION a BRERA
 představuje moderní trend v oblasti hliníkových pergol. Novinka se stahovacími lamelami BRERA - okno do nebe. TOP produkty, které reprezentují všechny zkušenosti získané vývojem a výrobou venkovních pergol s pohyblivou střechou. Lamelové pergoly fungují proti dešti i sněhu a umožňují regulaci prostupu světla a cirukulaci vzduchu, zajišťují neustále příjemné klima uvnitř pergoly i v interiéru domu. Celoroční využití. Luxus ve smyslu kvality a zpracování. OPERA,VISION, BRERA to jsou vodotěsné lamely, precizní design, kvalitní zpracování. Žijte venku , žijte bez omezení.

 

Hliníková konstrukce pergoly

Základem bioklimatické pergoly je pevná celohliníková konstrukce vyráběná na míru pro každý projekt. Může stát samostatně, nebo se kotví do stěny domu. Vybírat lze z několika typů konstrukcí a velkého množství barevných odstínů. Všechny pergoly se vyrábějí na zakázku, dle přání zákazníka a dispozic konkrétního prostoru.  Naším hlavním výrobcem a dodavatelem je originální italská společnost Pratic

 

Originální systém střešních lamel 

Střecha je tvořena bytelnými otočnými, nebo stahovacími lamelami - BRERA které dodávají pergole kouzlo ve smyslu "open air culture“.  Celý lamelový systém je detailně propracovaný. Máte zájem? Kontaktujte nás prosím pro více informací 774 717 940....BRERA - okno do nebe.

  • Lamely jsou při pohybu tiché díky silonovým pouzdrům a čepům, v nichž se otáčejí.
  • Vodící profil ovládající lamely je ukrytý uvnitř konstrukce.
  • Lamely jsou 100 % vodotěsné díky originálnímu profilu.
  • Nosnost plně uzavřené lamelové střechy je dle velikosti střechy až 200 kg/m2.
  • Dešťová voda odtéká přes lamely do konstrukce pergoly a svodem ukrytým ve sloupcích do kanalizace nebo pod podlahu terasy.

 

Jak funguje bioklimatická pergola?

Největším benefitem bioklimatické pergoly je právě možnost naklápění lamel, či jejich stahování - model BRERA. Jejich otáčením si vytváříte stín,  nebo pouštíte světlo na terasu i do interiéru domu. Uzavřené lamely umí svým odrazem světlo do interiéru i přinášet. Natáčecí lamely zajistí optimální, přirozenou cirkulaci vzduchu za každého počasí. Lamelová pergola ochrání venkovní prostory před sluncem, deštěm, sněhem a lze je ovládat i za vysokého větru. Celoroční využití. Chtete OPERU, VISION nebo BRERU vidět ? Rádi Vám je ukážeme v našem showroomu STAVEKO TRADE, Horní Ředice 170. 

 Boční screenové rolety, které mohou pergolu dopňovat, zajišťují naprostou ochranu soukromí. Používané textilie jsou pohledově prostupné (vidíte ven, dovnitř ne). Chrání před sluncem, deštěm, větrem, i chladem. Přitom umožňují lehký prostup vzduchu.  Společně s naklopenými lamelami dochází uvnitř pergoly k přirozené cirkulaci vzduchu.

K uzavření prostoru pergoly můžete zvolit i bezrámová skla, která lze v případě potřeby libovolně odsouvat do stran.

Bioklimatická pergola chrání před přílišným horkem v letních měsících, zároveň pomáhá v zimě přivést do domu žádoucí světlo a teplo, čímž si vysloužila zařazení do skupiny „ECO friendly“. Vás může těšit nejen možnost celoročního využití a pohodlí na terase, ale i úspora na energiích.

 Nadčasový design

Velkou předností bioklimatických pergol je jejich severo-italský původ. Italská originální společnost Pratic vyniká nejen výrobou opravdu kvalitních produktů, ale také naprosto jedinečným a precizním designem. Pergoly jsou propracované do posledního detailu, za zmínku stojí například lehce zaoblené hrany konstrukce pergoly, které eliminují možnost poškození, dále zcela vodotěsné natáčecí lamely, čisté linie i nepřehlédnutelný dokonalý design. Vícemorová konstrukce a její statika umožňuje doplnění dalšího příslušenství a zajišťuje vysokou odolnost a stabilitu proti větru.

Vkusný vzorník barev se hodí opravdu ke každé stavbě, velký výběr. Detaily ve formě skrytých šroubů, spojů, vodících lan, kabelů, dokonce i motoru pergoly, nic z toho u své pergoly neuvidíte. Vše je dokonale skryto a dálkově řízeno pomocí ovladače. Pergolu můžete ovládat i chytrým telefonem, či napojit na inteligentní systém řízení domu.

 

Celý systém zajišťuje příjemné klima nejen pod pergolou, ale i v interiéru domu, či bytu.

Žijte a odpočívejte venku

Pergola může být označována i jako zahradní přístřešek. Ovšem moderní bioklimatická pergola je váš nový obývací prostor, klidně si pořiďte další sedačku a žijte venku. Bioklimatická pergola OPERA /VISION /BRERA je vzdušný, obyvatelný prostor plný světla, využitelný téměř po celý rok. Výrobce Pratic nechal zpracovat studii, která dokazuje pozitivní vliv světla a vzdušného prostoru na naše zdraví.

 Ideální nejen pro rodinné domy, ale i pro hotely, penziony, restaurace a kavárny, které mohou díky lamelové ,bioklimatické pergole nabídnout svým návštěvníkům příjemné posezení a radost z posezení venku bez ohledu na počasí. S bioklimatickou pergolou sezóna venkovního posezení nekončí, lze ji využívat po celý rok. I na podzim a v zimě jsou nádherné dny plné sluníčka a není nad to vypít si svůj šálek kávy, či čaje venku pod pergolou. Navíc pergoly lze doplnit i o moderní infrazářiče a topná tělesa, které prostor ohřejí i při nízkých teplotách. Více informací o nami dodávaných infrazářičích a teplometech se dozvíte v sekci příslušenství.

 

Výhody bioklimatické pergoly

  • Čistý italský design, vysoká kvalita
  • 5 let záruka 
  • Kvalitní hliníková konstrukce, vysoká odolnost proti větru
  • Vodotěsná lamelová střecha
  • Integrovaný žlab a svod vody
  • Tiché natáčení lamel
  • Zatížení střechy až 200 kg/m2
  • Výběr barvy konstrukce, lamel, rolet
  • Možnost integrovaného LED osvětlení
  • Možnost doplnění pevných skleněných bočních stěn nebo screenových rolet
  • Možnost přidání topného tělesa, infrazářiče Bromic

 

 

Staveko Trade s.r.o.

 Jediná společnost v Česku, která dodává  lamelové pergoly, hliníkové i dřevěné pergoly s pohyblivou, zcela nepromokavou střechou, případně samostné pohyblivé střechy do stávajících konstrukcí pergol, screenové rolety.