Pergola velikosti plaveckého bazénu

Největší bioklimatická pergola v České republice má rozměry plaveckého bazénu. Luxusní lamelová pergola OPERA realizovaná na zakázku je součástí hotelu GALATEA v Kosmonosech u Mladé Boleslavi.



Hliníková pergola o rozměrech 25 x 6 m a kryté ploše 120 m2 poskytuje jedinečné a příjemné posezení hostům hotelové restaurace, využívá se pro konání kulturních akcí, konzertů nebo svateb. Boční stěny jsou uzaviratelné bezrámovými skly. Ty lze lehce otevřít a jednoduše tak poskytnout hostům bezprostřední kontakt s hotelovým parkem. Společně se skly využívá pergola i screenové venkovní rolety. Rolety zajistí příjemné klima v horkých letních dnech a propustí pouze tokil světla, kolik je potřeba pro ideální světelné podmínky v postoru terasy.

Součástí pergoly je i horkovzdušné vytápění, díky kterému je možné využívat prostor během celého roku. Prostory restaurace a pergoly odděluje posuvná skleněná stěna. Ta se při konání velkých společenských akcí zcela otevře dva dosud oddělené prostory se pronění rozsáhlý sál. Zajímavé spojení gurmánského zážitku a posezení na moderní terase bez ohledu na počasí.


Realizaci předcházely pečlivé přípravy a modelace prostoru s návrhy nejvhodnějšího řešení. Pergola byla jako celek sestavena a odzkoušena ve výrobním závodě v Itálii. Poté byla opět rozebrána a převezena do Mladé Boleslavi. Finální montáž, včetně elektroinstalací, izolací, leštění téměř 60-ti metrů čtverečních skleněné plochy, až po uvedení do provozu, zabrala našemu týmu 20 dnů.