Údržba a servis

ČISTICÍ A IMPREGNAČNÍ PŘÍPRAVKY NEBO KOMPLETNÍ HYGIENA OD STAVEKO TRADE


Dodáním a montáží to u nás nekončí.. Zajišťujeme pravidelný záruční i pozáruční servis, čištění i údržbu. Přečtěte si doporučené postupy při čištění pergol, posuvných střech, bočních rolet a markýz. Nebo si s údržbou nelamte hlavu a nechte hygienu vaší pergoly na nás.

Námi dodávané systémy se vyznačují kvalitním zpracováním a dlouhou životností. Všudypřítomná špína a prach neohrozí funkčnost našich produktů, ale podepíšou se na vzhledu konstrukcí a textilií. Proto si pergoly, rolety i markýzy zaslouží občasnou hygienu. Prostě proto, aby vypadaly skvěle. Čištění se dá provést svépomocí běžně dostupnými přípravky v domácnosti, pomocí speciálních čističů a impregnací APCO CLEANER a APCO PROTECTANT, nebo lze celý proces nechat na nás a objednat si čištění telefonicky nebo mailem.

Materiály našich produktů jsou určeny k celoročnímu venkovnímu provozu. Při jejich vývoji se myslelo na to, že budou vystaveny nepříznivému počasí a bude třeba je čistit rychle i snadno.

 

Jak na čištění jednotlivých produktů se dozvíte níže
 

Pergoly s posuvnou
PVC střechou

Pergola – hliníková, ocelová či dřevěná – se opláchne hadicí nebo vysokotlakým čističem. Silné znečištění jako mastnota z grilu nebo ptačí výkaly se očistí čističem APCO CLEANER nebo čističem na alkoholové bázi na hadříku. PVC textilie posuvné střechy se po navlhčení očistí houbou nebo pryžovou stěrkou a čističem APCO CLEANER, případně "jarovou vodou". Celá pergola se poté opláchne vodou čistou. Na PVC textilii se po umytí doporučuje obnovit chemický film impregnačním přípravkem APCO PROTECTANT, který odpuzuje vodu a nečistoty a udržuje střechu déle čistou. Konstrukci pergoly lze na závěr umýt běžným autošampónem s voskem, který rovněž odpuzuje nečistoty.

Bioklimatické
pergoly

Konstrukce pergoly i střešní lamely se nejprve opláchnou hadicí nebo vysokotlakým čističem. Silné znečištění konstrukce v podobě mastnoty z grilu nebo ptačích výkalů se očistí přípravkem APCO CLEANER nebo čističem na alkoholové bázi naneseném na hadříku nebo houbičce. Celá konstrukce se poté umyje houbou, hadrem nebo mopem a běžným domácím čističem nebo lépe autošampónem s voskem, který odpuzuje vodu a nečistoty. Při čištění se zkontroluje, zda dešťové žlaby nejsou zanesené listím nebo jinou hrubou nečistotou.

Svislé rolety
a markýzy

Hliníková konstrukce rolety nebo markýzy i textilie tvořící výplň se opláchnou hadicí nebo vysokotlakým čističem z takové vzdálenosti, aby nedošlo k jejich poškození. Celá roleta/markýza se po navlhčení očistí houbou nebo hadrem a čističem APCO CLEANER, případně "jarovou vodou". Poté se roleta/markýza z obou stran opláchne čistou vodou a nechá vyschnout. Na textilii se po umytí a oschnutí doporučuje obnovit chemický film impregnačním přípravkem APCO PROTECTAN, který odpuzuje vodu a nečistoty a udržuje textilii déle čistou a odolnou proti dalšímu znečištění.

 

 

Objednejte si u nás kompletní balíček určený k čištění a impregnaci pergoly s PVC střechou za 1150 Kč nebo jednotlivě čistič APCO CLEANER a impregnaci APCO PROTECTAN. Pište, volejte, obratem dodáme na vaši adresu.